Wederom brand in bouwcontainer

Op zondagavond 14 oktober woedde er wederom brand op Urk. Een container met bouwafval aan de Wilhelminalaan stond in lichterlaaie.

De brand werd rond 21:15 uur ontdekt waarna de brandweer snel ter plaatse was om het vuur te blussen. De politie en brandweer vermoeden opnieuw brandstichting. Echter waren er geen verdachte personen te bekennen toen de hulpverleners arriveerden.

Dit was de tweede verdachte brand deze maand maar de vijftiende in een reeks branden in de afgelopen 50 dagen op Urk. In de nacht van donderdag op vrijdag ging een bouwkeet aan de Frisostraat, even verderop in de Oranjewijk, in vlammen op.

De politie is naarstig op zoek naar getuigen of mensen die meer informatie hebben over de branden van de afgelopen tijd. De recherche zet het onderzoek voort.

Al meer dan tien branden op Urk

Op dinsdagavond 18 september hebben er wederom twee brandjes gewoed op Urk. Het zijn de tiende en elfde deze maand in het dorp. Even voor 2...

Onderzoek naar reeks branden

Op maandagavond 17 september ontstond er even voor tien uur brand in een container aan de Malzwin op het industrieterrein van Urk. Bij aank...