Onderzoek naar reeks branden

Op maandagavond 17 september ontstond er even voor tien uur brand in een container aan de Malzwin op het industrieterrein van Urk.
Bij aankomst van de brandweer stond de container met bouwafval al in lichterlaaie. De brandweerlieden wisten de brand snel te blussen.
Het is de negende verdachte brand op rij deze maand op Urk. Zo gingen bijvoorbeeld eerder al twee bootjes, twee auto’s en balen hooi in vlammen op.

De politie is met een uitgebreid onderzoek bezig naar al deze branden. Een woordvoerder kon nog niet bevestigen of er sprake is van een pyromaan. Het is namelijk niet geheel duidelijk of alle negen branden wel aangestoken zijn. Hiervoor is voldoende bewijs nodig. Bovendien is het ‘doelwit’ steeds iets anders. De politie vraagt bewoners extra alert te zijn en tips door te geven.

Al meer dan tien branden op Urk

Op dinsdagavond 18 september hebben er wederom twee brandjes gewoed op Urk. Het zijn de tiende en elfde deze maand in het dorp. Even voor 2...

Onderzoek naar reeks branden

Op maandagavond 17 september ontstond er even voor tien uur brand in een container aan de Malzwin op het industrieterrein van Urk. Bij aank...