Brand op Urk in de oude Havenmeesterswoning

Op Urk is in de nacht van vrijdag op zaterdag een grote brand geweest die de leegstaande havenmeesterswoning aan de Wijk 2 in de as heeft gelegd. Daarbij raakte niemand gewond.

De brand werd gemeld rond 3.15 uur en was zo'n twee uur later 'meester'. Vanwege de vele rook ging er een NL Alert uit. Volgens de brandweer was dat nodig zodat omwonenden die bijvoorbeeld met het raam open sliepen, werden gealarmeerd.  

Bewaking 

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het pand is voorlopig met hekken afgezet om de veiligheid van omwonenden en het winkelend publiek te garanderen. Door de brand zou de woning namelijk in elkaar kunnen storten. Het uitgebrande pand wordt om die reden bewaakt. Maandag volgt er volgens een woordvoerder van de gemeente meer onderzoek naar eventueel mogelijk vrijgekomen asbest.

Al meer dan tien branden op Urk

Op dinsdagavond 18 september hebben er wederom twee brandjes gewoed op Urk. Het zijn de tiende en elfde deze maand in het dorp. Even voor 2...

Onderzoek naar reeks branden

Op maandagavond 17 september ontstond er even voor tien uur brand in een container aan de Malzwin op het industrieterrein van Urk. Bij aank...