Auto rijdt water naast de Nagel in

Urk – De hulpdiensten zijn donderdag 6 december om 00:10 uur gealarmeerd voor een auto te water langs de Nagel, ter hoogte van De Steven, op Urk.

Bij aankomst van de hulpdiensten werd er geen automobilist aangetroffen. Een brandweerduiker maakte zoekslagen in de auto en in het water maar ook daar werd niemand gevonden. Nadat de politie een kentekencheck deed kwam men na enige tijd bij de automobilist terecht. Die zat inmiddels gezond en wel thuis op te warmen. Daarom was de klus voor de brandweer snel geklaard. Ook het ambulancepersoneel kon weer retour naar hun post. Een opgeroepen traumahelikopter werd onderweg al afgemeld.

De politie vertelde dat de automobilist de macht over het stuur was verloren en zo in het water eindigde. De bestuurder is op eigen kracht uit de auto gekomen en was direct naar huis gegaan. “Moraal van het verhaal: Bel de hulpdiensten na een ongeval, voordat je naar huis gaat.”, aldus de politie op Facebook.

Al meer dan tien branden op Urk

Op dinsdagavond 18 september hebben er wederom twee brandjes gewoed op Urk. Het zijn de tiende en elfde deze maand in het dorp. Even voor 2...

Onderzoek naar reeks branden

Op maandagavond 17 september ontstond er even voor tien uur brand in een container aan de Malzwin op het industrieterrein van Urk. Bij aank...