Al meer dan tien branden op Urk

Op dinsdagavond 18 september hebben er wederom twee brandjes gewoed op Urk. Het zijn de tiende en elfde deze maand in het dorp.

Even voor 21:30 uur werd er brand ontdekt in een container met bouwafval, dit keer aan de Emmastraat. De brandweer heeft het vuur geblust. Zondagavond woedde hier om de hoek ook al een containerbrand.

Even later, iets voor middernacht, werd gepoogd een dixi en een schaftkeet naast de brandweerkazerne aan De Noord in brand te steken. De brandweerlieden waren er binnen no-time bij waardoor erger werd voorkomen. Echter was er geen spoor van de mogelijke brandstichter(s).

De politie en de brandweer vermoeden in beide gevallen weer brandstichting. Het onderzoek naar de reeks branden loopt nog volop bij de politie. Urkers worden gevraagd de komende tijd extra alert te zijn en tips direct aan de politie door te geven.

Al meer dan tien branden op Urk

Op dinsdagavond 18 september hebben er wederom twee brandjes gewoed op Urk. Het zijn de tiende en elfde deze maand in het dorp. Even voor 2...

Onderzoek naar reeks branden

Op maandagavond 17 september ontstond er even voor tien uur brand in een container aan de Malzwin op het industrieterrein van Urk. Bij aank...